ام بی ای نیوز: با وجود وجه مشترک فراوان، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده با هم فرق دارند. این مقاله به بحث درباره تفاوت های کلیدی، محرک ها و موارد استفاده از این سه فناوری مرتبط امیدوار کننده می پردازد.
فناوری روز راهی طولانی از دیسک های مقوایی نازک View-Master حاوی هفت جفت عکس های کوچک رنگی سه بعدی، تا واقعیت مجازی و پسر عموی نزدیک به آن، واقعیت افزوده را طی کرده است. در حقیقت، به لطف سرمایه گذاری های غول هایی نظیر فیسبوک، گوگل، سامسونگ و شرط بندی بسیاری دیگر بر روی بازدهی هایی با ارزش بالا، وافعیت مجازی و افزوده راه خود را به سوی خوراک های خبری ما به کرات بیشتر و بیشتر پیدا می کنند.
در این مقاله، نویسنده پس از تاکید بر روی تفاوت های موجود میان VR (واقعیت مجازی) و AR (واقعیت افزوده)، با سقر سریع در گذر زمان نگاهی به سیر تکامل VR و AR می اندازد. در نهایت، ما به ارزیابی روش سازگاری آن با واقعیت دنیای امروز و در مرحله بعد نحوه تاثیرگذاری این فناوری بر روی آینده می پردازیم.
واقعیت مجازی (VR) چیست؟
واقعیت مجازی یا VR یک تجربه شبیه سازی شده و همه جانبه است که طرح کسب آن توسط یک ابزار خاص و با توجه به دیدگاه مشتری ریخته می شود. تصور کنید که در حال قدم زدن در خیابان چمپ الیزه (پاریس)، در زیرزمین خانه خود در سان فرانسیسکو نشسته اید. تنها چیزی که به آن نیاز دارید یک هدست است که امکان کسب تجربه شبیه سازی از طریق یک منظره یاب را برایتان فراهم می کند. این دقیقا قسمتی از وعده های فناوری واقعیت مجازی (VR) است.
VR چگونه کار می کند؟
بعضی از شما شاید تجربه هیجان انگیز استفاده از عینک های View-Master شرکت اسباب بازی "Mattel" را به یاد می آورید که در دهه 1960 میلادی معرفی شد. امروزه واقعیت مجازی نسخه مدرن افکت استریوسکوپیک دیدن مناظر به شمار می رود: کار با این فناوری نیاز به مجموعه ای از لنز ها داخل یک نمای دید در یک هدست و دستگاهی مجهز دارد که تجربه در آن ذخیره یا محاسبه می شود.
از مشاهده ناب و خالص تا غوطه وری کامل، طیف متنوع قابلیت های VR بستگی به دستگاه و نوع هدست مورد استفاده دارد. بکارگیری یک دستگاه کنترل از راه دور هماهنگ با هدست نصب شده به کاربر اجازه تعامل با اشیاء 3D در فضا، در قالب یک تجربه، خواه برای بازی های VR، خواه رابط ها و برنامه های مجازی را می دهد.
مترجم: مرضیه فروتن