• slide6
responsive slider by WOWSlider.com v8.8

05/26 1399


ام بی ای نیوز: سومین سمپوزیوم مجسمه سازی مفاخر ایران ویژه دانشمندان معاصرتوسط سازمان زیباسازی شهر تهران برگزار می شود.

طالبی مدیر تبلیغات فرهنگی سازمان زیباسازی شهرداری تهران ضمن اعلام این مطلب گفت: این رویداد با هدف ایجاد زمینه ی مشارکت فعال هنرمندان مجسمه ساز و به منظور تجلیل از مقام مفاخر علمی فرهنگی ایران برگزار می شود.

هنرمندان می توانند جهت شرکت با ارائه سوابق حرفه ای مرتبط در این سمپوزیوم که در تاریخ یکم تا دهم مهر ماه 1399 برگزار می شود با مراجعه به سایت سازمان زیباسازی ثبت نام کنند.


این سمپوزیوم مختص طراحی و ساخت سردیس دانشمندان معاصر بوده و با ایجاد فضای مناسب برای گردهمایی هنرمندان مجسمه ساز تلاش می کند ضمن بهره گیری از وجود هنرمندان مجرب، زمینه ی انتقال تجربیات اساتید را به نسل جوان مجسمه سازی کشور فراهم آورد.

تمامی داوطلبان شرکت در سمپوزیوم باید دارای سابقه و تجربه ی طراحی و ساخت سردیس و مسلط و آشنا به قواعد آناتومی سردیس (پرتره) باشند، انتخاب هنرمندان بر اساس رزومه و سوابق هنری مرتبط و تسلط براجرای آثار فیگوراتیو توسط شورای سیاست گذاری صورت می گیرد. جزییات ساخت آثار در جلسات کارشناسی هماهنگی با هنرمندان منتخب اعلام خواهد شد.


مراحل انجام قالبگیری و تولید نهایی سر دیس ها ازمواد ماندگار،پس ازاتمام سمپوزیوم توسط دبیر خانه انجام شده و اثار در محل تعیین شده در سطح شهر نصب خواهد شد.در طول برگزاری سمپوزیوم امکان بازدید شهروندان از این رویداد به منظور تعامل و گفتگو با هنرمندان وجود دارد.

موسوی هنرمند مجسمه ساز و مشاور هنرهای شهری شهرداری تهران نیز در رابطه با اهمیت موضوع توجه به هنرهای شهری در حوزه مجسمه سازی گفت: در بیشتر نقاط دنیا سالیان متمادی است که استفاده ازهنرمجسمه سازی نقش مهمی در انتقال مفاهیم تاریخ و فرهنگ داشته وحتی جذابیتهای توریستی خاصی برای آن کشورها ایجاد کرده وبه نوعی برند یک کشور یا شهر شده است .


وی افزود: درایران سالهای زیادی هنرمجسمه سازی مورد غفلت واقع شده و حتی به عنوان رشته ی دانشگاهی امکان تحصیل دراین حوزه برای علاقمندان وجود نداشت اما ایران تنها کشوری است که این هنرازطریق بخش غیردولتی وغیردانشگاهی توسط شهرداری ها توانست به پویایی و رشد قابل ملاحظه ای برسد .به شکلی که با برپایی سمپوزیوم ها استعدادهای بسیاری شناخته شده و بهمجامع بین المللی راه یافتند.


وی با بیان اینکه از اواسط دهه هفتاد با راه اندازی رشته تخصصی مجسمه سازی در دانشگاه ها شاهد رشد و توسعه این هنر نزد هنرمندان و علاقمندان بودیم افزود: اکنون علاوه بر شهر تهران در شهرهای کوچک نیز استفاده از مجسمه مشاهیر و مفاخر تاریخ و فرهنگ ایرانیدرهنرهای شهری مورد استفاده قرار گرفته است.

وی درمورد سابقه برپایی سمپوزیوم مجسمه سازی اظهار داشت : پیشنهاد برپایی گردهمایی هنرمندان این رشته از سالها قبل توسط من مطرح شده بود. درسال 1389 به مناسبت گرامی داشت هفته دفاع مقدس سمپوزیوم مجسمه سازی با موضوع ساخت سردیس و پرتره شهدای دفاع مقدس در چهار دوره مقدمه ای شد برای شکل گیری سمپوزیوم های فیگورسازی، پرتره سازی و ساخت سردیس مفاخر علمی، فرهنگی و هنری کشور.


درسال 95 این رویداد به ساخت سردیس های شاعران معاصر اختصاص یافت که در محل انجمن شاعران برگزار شد و آثار برگزیده در همان مکان نصب شد و همچنین سمپوزیومی برای ساخت سردیس هنرمندان برپا شد که اثار آن در محل پارک خانه هنرمندان نصب شده است.

وی تصریح کرد: سمپوزیوم های مجسمه سازی که توسط سازمان زیباسازی برپا می شود با رویکردی است که هر دوره به سراغ یک دسته از مفاخر کشور در حوزه های ورزشی و هنری و فرهنگی و تاریخی رفته که بایستی به آنها توجه شده و مورد تجلیل قرار بگیرند.


درواقع با برپایی ایونت ها درزمانی که روی شخصیت ها کار می شود و از آنها تجلیل می شود نوعی فرهنگ سازی در بستر جامعه اتفاق می افتد که جایگاه بزرگان علم و هنر و ادب و... مورد توجه بیشتر قرارگرفته و ترغیب برای نسل نوجوان و جوان در جهت گام گذاشتن در مسیراین مشاهیر و نخبگان قلمداد شده و فرصتی برای ادای وظیفه مسئولیت اجتماعی به جایگاه مفاخر فراهم می شود و همچنین در زمینه ی هنرهای شهری این هنر فرصت خاطره سازی به شهروندان می دهد.

وی در پایان درمورد استفاده از هنرهای شهری اظهار داشت: شهر به خودی خود کالبدی است که با در و دیوارها هویت چندانی نداشته و این هنرهای مختلف هستند که به شهر روح بخشیده و هویت داده و آنها را تبدیل به برند می کند چنانچه برخی شهرها ی دنیا به هنرهای شهری شان شناخته شده هستند که این اتفاق خوشبختانه در تهران و برخی شهرهای دیگر کشورمان درحال رخ دادن است.


-mbanews.irمریم غضنفری

امتیاز به این خبر:
دیدگاهها: 0

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی شود