ام بی ای نیوز: مدیرتوسعه منابع انسانی dnaunion به نمایندگی از این گروه در پنل تخصصی رویداد کارساز موسسه رعد حضور یافت.
ابوالفضل زمانی مدیرتوسعه منابع انسانی گروهdnaunion درباره رویداد کارساز گفت: رویداد کار ساز با هدف بررسی فرصتها و چالشهای اشتغال افراد دارای معلولیت با حضور کارفرمایان، افراد دارای معلولیت و مدیران منابع انسانی برگزار گردید. در میان این رویداد پنلی تخصصی نیز وجود داشت که به طور ویژه، علمی و تجربی موضوع اشتغال افراد دارای معلولیت را بررسی نمود. این پنل با حضور وحید رجبلو بنیانگذار و مدیرعامل شرکت توانیتو؛ شاهین طبری رئیس هیئتمدیره شرکت چارگون؛ خداداد اصلانی رئیس هیئتمدیره سین کافه و عضو هیئتمدیره رئیس کافه؛ محمد شهرمیانی مدیر منابع انسانی شرکت رهنما کالج برگزار شد. خلاصه موضوعات و نتایج مطرح شده در این پنل به شرح زیر بود:
- بجای آنکه در مورد شرایط نا مطلوب و تبعیضهای موجود حرف بزنیم، بهتر است در مورد آینده بهتر و کارهایی که میتوانیم انجام دهیم صحبت کنیم. کل پنل بر همین محور پیش رفت.
- شایستگی، شایستگی هست و هر کسی اعم از فرد معلول و یا غیر معلول میتواند دارای شایستگی باشد یا نباشد. مهم این است که بدون توجه به معلولیت، به بررسی شایستگی افراد بپردازیم و بسته به آن در مشاغل متناسب از ایشان استفاده نماییم.
- سازمانها میتوانند محیطهای کاری را به تدریج متناسب سازی کنند و امکان بهرهمندی از این معدن شایستگیهای فراموش شده (افراد دارای معلولیت) را ایجاد نمایند.
- معلولیت طیفی زیاد تا کم است که میتوان گام به گام و با یادگیری و ایجاد بسترهای فیزیکی و فرهنگی، این گروه از افراد را وارد فضای اشتغال نمود.
- خود افراد دارای معلولیت نیز لازم است پیگیر بوده، همت کنند و شایستگیهای کاری خود را تقویت نمایند.
- سازمانها باید به سمت استخدام افراد دارای معلولیت حرکت کرده و ملاحظات لازم را در فرایند جذب و به کارگماری مد نظر داشته باشند.
- استخدام (هر کسی) از سر دلسوزی نه تنها درست نیست بلکه رابطه پایداری را نیز خلق نخواهد کرد. مبنای استخدام شایستگی است.
- تجربیات همکاری اعضای پنل با افراد دارای معلولیت کاملا مثبت بود و مصادیقی عینی از این نوع همکاری ها ارایه گردید.
- افراد دارای معلولیت در عین محدودیتهایی که می توانند داشته باشند، شکوفایی و شایستگیهای متمایزی نیز بروز میدهند که ثاثیرات مثبتی برای سازمان به همراه خواهد داشت.
- از لحاظ مدیریت منابع انسانی شاید فرایند جذب، جامعه پذیری و دوره آزمایشی و نیز بکار گماری مقداری زمان برتر و یا پرزحمتتر باشد، اما بازدهی و شکوفایی افراد دارای معلولیت مزایای بیشماری برای سازمان به ارمغان خواهد آورد.
- دنیای مدیریت منابع انسانی لازم است که به سمت استقرار کامل “فرصتهای برابر استخدامی (equal employment opportiunities) حرکت نماید.
- درست است که فرهنگ سازی نقشی تعیین کننده در این مقوله دارد، اما اگر مدیران منابع انسانی و کارفرمایان از شایستگیهای این افراد در اشتغال بهرهمند شوند که قطعا میشوند، فرهنگ آن نیز قوی تر و مناسبتر ایجاد خواهد شد. و این یعنی توسعه پایدار حضور افراد دارای معلولیت در محیطهای کاری.
- حمایت قوانین و نهادهای مرتبط نیز میتواند تاثیرات مثبتی در این زمینه داشته باشد. در حال حاضر تقریبا قوانین کافی وجود دارد اما موضوع کاستی در اجرا و عمل است.
در انتها نیز پیشنهادی از سوی بنده مطرح گردید که مورد استقبال اعضای پنل و حضار قرار گرفت. این پیشنهاد بدین صورت بود که اتحادی برای اشتغال و توجه به این موضوع میان شرکت ها ایجاد گردد (APW: alliance for people with disabilities) و سازمانها و مدیران منابع انسانی از ظرفیتهای خود برای اشتغال و بهره مندی بهتر از این معدن شایستگیها، آموزش ایشان، متناسب سازی و تسهیم تجارب و فرهنگ سازی استفاده نمایند.
mbanews.ir- نرگس فرجی