• slide6
responsive slider by WOWSlider.com v8.8

11/26 1401



به تازگی جده در حالی به پایتخت فرهنگی عربستان سعودی تبدیل می‌شود که این کشور قبلا یکی از بسته ترین کشور‌های جهان به شمار می‌رفت.

میزبانی اولین دوره مسابقات فرمول یک در کشور، موجبات حضور لوئیس همیلتون و خوانندگان بزرگ بین المللی را فراهم کرد.

برگزاری جشنواره بین المللی فیلم دریای سرخ در عربستان قیمت اتاق‌ هتل‌ها در جده را به بالا ترین حد ممکن رساند. این یک تغییر خوشایند برای هتلدارانی به حساب می‌آمد که به شدت از شیوع گسترده ویروس کرونا و عدم سفر گردشگران به این کشور به مدت 17 ماه ضربه خوردند. اگرچه به گفته بلومبرگ، سایت‌های گردشگری تحت حمایت دولت مبلغ بیش از 2.3 میلیارد دلار به اقتصاد عربستان در فصل تابستان تزریق کرده اند.

این کشور امیدوار است تا سال 2030 میلادی، مبلغ 100 میلیارد دلار از صنعت گردشگری درآمد کسب کند که معادل 10 درصد تولید ناخالص داخلی است.

مقامات عربستان جاه طلبانه می‌خواهند این کشور را به یک قطب جهانی برای فیلمسازی، تولید محتوای خلاقانه و پرورش استعداد‌ها تبدیل کنند. از جمله مزایای این کار می‌توان به توسعه کلی اکوسیستم فرهنگی عربستان و شروع حرکت در مسیر رشد اقتصادی اشاره نمود.

همگان امیدوارند که احیاء مملکت و ارائه نوآوری‌های مدرن گردشگران و سرمایه گذاران را به سوی خود جذب کند.

چشم انداز 2030 زاییده تفکر شاهزاده «محمد بن سلمان»، حاکم واقعی عربستان سعودی است که اغلب اوقات از او تحت عنوان «MBS» نام برده می‌شود. مردم عربستان او را معمار آزادسازی عربستان سعودی می‌دانند.

البته نه او و نه رویداد‌هایی که به تازگی در عربستان برگزار شد، از موج انتقادات در امان نیستند زیرا مدافعان این طرح 2030 از سلبریتی‌ها خواسته اند تا از شرکت در اعتراضات به سابقه نه چندان درخشان عربستان سعودی در زمینه حقوق بشر خودداری به عمل آورند.


پنج فناوری دیجیتال در حال ظهور در عربستان

خاورمیانه از فناوری‌های مدرن و جدید برای تقویت وضعیت اقتصادی خود استقبال می‌کند. در این راستا، بخش‌های خصوصی همگام با دولت‌ها دست به سرمایه گذاری بر روی اینترنت اشیاء (IoT)، هوش مصنوعی (AI)، اینترنت 5G، محاسبات ابری و امنیت سایبری برای بلاک چین زده اند. پیش بینی‌ها خبر از سرمایه گذاری 1.7 میلیارد دلاری منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) بر روی فناوری اطلاعات می‌دهند.

کمیسیون ارتباطات و فناوری اطلاعات (CITC) عربستان با نظارت بر حفظ امنیت در فضای سایبری به کسب و کار‌ها و سرمایه گذاران علاقمند به عرصه فناوری کمک می‌کند. فناوری‌هایی که ممکن است توسط حکومت عربستان هدف قرار گرفته و توسعه یابند عبارتند از: واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، بلاک چین، اینترنت اشیاء، محاسبات ابری و چاپ سه بعدی.

به گزارش تحلیلگران، کشور‌های امارات و عربستان در مسیر فناوری‌های مدرن پیشرو بوده و بر روی تحول دیجیتال متمرکز هستند. نزدیک به 92 درصد از تصمیم گیرندگان در عرصه فناوری اطلاعات در دولت عربستان معتقدند که کووید-19 نقش مهم در زمینه تسریع روند تحول دیجیتال داشته است.

بر این اساس، عربستان سعودی شاهد تحولی عطیم بوده و مشغول اصلاح چارچوب نظارتی خود برای تدوین و تصویب قوانینی است که توسط بسیاری از سرمایه گذاران و کسب و کار‌ها مورد پذیرش قرار گیرد. در نهایت هدف عربستان و چشم انداز 2030 همان سرمایه گذاری کمتر در صنعت نفت و تسهیل تجارت در کشور است. در ادامه به ذکر تازه ترین فناوری دیجیتال در عربستان سعودی می‌پردازیم:


1. متاورس


واژه و مفهوم متاورس در سال 1992 میلادی ابداع شد. بعد‌ها بسیاری از شرکت‌ها دست به ایجاد یک سری جوامع آنلاین در راستای افزایش آگاهی درباره این موضوع زدند. متاورس آینده اینترنت است. مردم در متاورس از آواتار برای معرفی خود استفاده می‌کنند. به این ترتیب افراد در قالب یک جامعه مجازی به برقراری ارتباط با یکدیگر می‌پردازند.

امروزه از ارز دیجیتال برای خرید اسلحه، لباس و بسیاری از اقلام دیگر استفاده می‌شود. حتی کاربران می‌توانند بی هدف یا با هدف تفریح و سرگرمی با کمک گرفتن از کنترلر‌ها و هدست‌های واقعیت مجازی، برای سفر‌های مجازی خود از طزیق متاورس برنامه ریزی کنند. اخیرا یک گروه تازه تاسیس در عربستان، فرارسیدن روز ملی این کشور را در متاورس غیر متمرکز جشن گرفتند.

متاورس غیر متمرکز یک پلتفرم معروف و شناخته شده در سرتاسر جهان است. متاورس غیر متمرکز اولین دستگاه خودپرداز متاورس در همه جای دنیا است که به کاربران امکان توسعه، تجربه و کسب درآمد از برنامه‌ها و محتوای خود را می‌دهد. در نتیجه کاربران می‌توانند به کاوش، بازی و تعامل با یکدیگر بپردازند. علاوه بر این، امکان خرید قطعه زمین برای توسعه برنامه‌های کاربردی، بازار و دیگر محیط‌های احتمالی نیز وجود دارد.


2. بلاکچین


رهبران صنعت بلاکچین، نمایندگان و کارشناسان تحصیل کرده از شرکت‌های مختلف در نشست چشم اندازه عربستان سعودی در سال 2030 در ریاض خبر دادند که فناوری بلاکچین پتانسیل پیشرفت همگام با تحول دیجیتال در کشور را دارد.

حقیقت این است که بلاکچین یک پلتفرم قابل اعتماد و ارتقاء برای ساخت و تدوین برنامه‌های کاربردی در ابعاد سازمانی و دولتی به شمار می‌رود. از جمله دلایل این امر می‌توان به امکان انجام تراکنش با کارمزد پایین، سایز بلاک بزرگ و اجرای پروتکل‌های اساسی و پایدار اشاره کرد. در ادامه حل مشکلات در دنیای واقعی به یمن تجربه سخنرانان اکوسیستم BSV آسان شده و آن‌ها به ارائه مثال‌هایی از نحوه مدیریت بلاکچین BSV در مواقع بروز مشکل و در عین حال حفظ حریم خصوصی افراد می‌پردازند.


3. وای فای 6E


وای فای 6E یا همان وای فای 6 دارای یک باند 6 گیگا هرتزی است که طیف گسترده ای ار 5.925 تا 7.125 گیگا هرتز را شامل می‌شود. این نوع وای فای از نوعی کارایی مشابه با وای فای 6 برخوردار است با این تفاوت که به شما امکان می‌دهد تا به 1200 مگا هرتز طیف اضافی دست پیدا کنید. به تازگی حکومت پادشاهی عربستان از عرضه اینترنت وای فای 6E خبر داد که با بیشترین طیف وای فای بین کشور‌های جهان سازگار است.

به لطف فناوری‌های مدرن و اینترنت فوق العاده عالی با سرعت 2.4 گیگا بایت بر ثانیه، عربستان سعودی از سریع ترین اینترنت وای فای در سرتاسر جهان بهره خواهد برد. با توجه به ارتقاء سطح ارتباطات، پیش بینی‌ می‌شود تولید ناخالص داخلی این کشور از 4.7 به 18 میلیارد دلار در سال 2030 برسد.



4. هوش مصنوعی و آموزش ماشینی


به گزارش آژانس خبری سعودی، دانشگاه «ملک عبدالله» با همکاری مرجع داده‌ها و هوش مصنوعی در عربستان، تصمیم گرفته تا یک مرکز برتر در زمینه علم داده و هوش مصنوعی در این کشور ایجاد کند.

آموزش ماشینی نیز یکی از اصول و اهداف مهمی است که در حین حرکت در مسیر تحول دیجیتال در عربستان مورد توجه قرار خواهد گرفت. توانایی خارق العاده این نوع آموزش در عرصه تجزیه وتحلیل مجموعه داده‌ها و استفاده از الگو‌های مشخص، مزایایی از جمله افزایش دقت، بهبود کارایی و ارتقاء فرایند تصمیم گیری را به دنبال خواهد داشت.


5.اتوماسیون فرآیند رباتیک


اتوماسیون فرآیند رباتیک یکی دیگر از گرایش‌هایی است که عربستان سعودی در زمینه فناوری دیجیتال، آن را اتخاذ و دنبال می‌کند زیرا از یک سری ربات‌های نرم افزاری برای اتومات سازی کار‌های معمولی و روزمره که پیشتر توسط متخصصان فن مورد استفاده قرار می‌گرفت، بهره خواهد برد.

با توجه به ساختار سیستم بانکی پادشاهی عربستان سعودی و قوانین اسلامی، انتظار می‌رود از این نوع فناوری در بانک‌ها استفاده می شود. در ادامه فعالیت‌‌های بانک‌ها کاملا خودکار خواهد شد و می‌تواند سطح بهره وری را بهبود بخشد. شما باید بدانید که RPA تحول دیجیتال در عرصه بانکداری را به ارمغان می‌آورد زیرا این پدیده یک نوع ربات نرم افزاری سیستماتیک است که ضامن عملکرد مبتنی بر قانون بوده و به بهترین شکل ممکن پشتیبانی کلی و همه جانبه از سیستم بانکی عربستان سعودی را سرلوحه اقدامات خود قرار می‌دهد.


www.trtworld.com

www.alareebict.com

امتیاز به این خبر:
دیدگاهها: 0
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.