03/5
1397
ام بی ای نیوز: عصر اینترنت و ارتباطات با سرعت زیاد میگذرد و در مسیرش فناوریهای جدید را معرفی میکند. فعالیتهای نظارتی بر دادهها نیز در تمام دنیا در حال افزایش است و ردگیری دادههای کاربران، نگرانیهای زیادی را بین آنها به وجود آورده است.
برای رویارویی با این مسئله، صاحبان فناوری اپلیکیشنهای پیامرسانی رمزنگاریشده را معرفی کردهاند تا به این ترتیب ارتباطات را امن کنند. این اپها به شکلی طراحی شدهاند که ارتباط بین شما و شخص مقابل، دیگر قابل ردیابی نخواهد بود. ویژگیِ رمزنگاری سرتاسری، تضمینکنندهی این امکان است.
در این مطلب میخواهیم اپلیکیشنهای امن را با هم ببینیم.
این اپلیکیشن پرکاربرد بالاخره از ویژگی رمزنگاری سرتاسری استفاده کرده است. شش ماه طول کشید تا آنها این ویژگی را به طور کامل اعمال کنند. اقدام سازندگان WhatsApp تاکیدی بود بر اهمیت رمزنگاری.
این اپلیکیشن در ابتدای لیست اپلیکیشنهای رمزنگاریشدهای قرار میگیرد که رمزنگاری سرتاسریشان کامل است. با این ویژگی نفوذ به این اپ و استفاده از اطلاعات کاربران برای مجرمان سایبری سخت شده. نکتهی مهم دیگر این است که WhatsApp هیچ کدام از پیامهای شما را روی سرورهایش ذخیره نمیکند. این اپ رایگان است و بیش از ۱ میلیارد کاربر دارد.
با این حال WhatsApp به Facebook تعلق دارد و Facebook از اطلاعات کاربرانش استفاده میکند و خیلیها بر این باورند که نباید خیلی هم به این مسئلهي امن بودن دل خوش کرد.
Viber
Viber هم یک اپلیکیشن پیامرسانی رمزگذاریشده است و در به روزرسانی 6.0 نسخهی رمزنگاریشدهاش را تحویل داد. آنها همچنین خلاصهای از این رمزنگاری را در اختیار مردم گذاشتند تا مخاطبان با شکل آن آشنا شوند.
Viber هم یک اپلیکیشن رایگان است و ۷۵۴ میلیون کاربر دارد.
Line
Line ساختهی مهندسان ژاپنی است. ساخت این اپلیکیشن ماجرای عجیبی دارد. Line برای برقراری ارتباط بعد از زلزلهی بزرگ سال ۲۰۱۱ ساخته شد. زیربنای مخابراتی از بین رفته بود و تنها وسیلهی ارتباطی بسترهای اینترنتی بود. در واقع لاین قرار بود این مشکل را حل کند اما تعداد کاربران این اپلیکیشن روز به روز افزایش پیدا کرد و در سال ۲۰۱۵ تعداد آنها از ۷۰۰ میلیون نفر گذشت، در همان سال ویژگی رمزنگاری سرتاسری به آن اضافه شد.
مترجم: نازنين کي نژاد
www.privacyend.com