در همه دنیا هنر دیوار نگاری شهرها ضمن ایجاد فضایی با نشاط شهری بازگو کننده بخشی از فرهنگ و تاریخ و حتی آداب و سنن فرهنگی یک ملت است. درچنین فضایی زندگی شهری با هنرهای شهری درهم آمیخته و هویت بصری که به یک منطقه می بخشد همان حافظه ی تاریخی است که گاهی بدون مطالعه کتابهای تاریخ و فرهنگی یک جامعه می توان استنباط کرد.
این روزها شاهد اقدامات گسترده سازمان زیبا سازی در ایجاد محتوای بصری در فضاهای شهری مانند پایه های پل، دیوارهای شهر و بزرگ راه ها هستیم که به انتقال مفاهیم مختلف فرهنگی و هنری و گاهی تاریخی که در تاروپود شهر بزرگ تهران تنیده پرداخته است.
اینبار خیابان ولیعصر تهران محل اجرای پروژه بزرگ قصه گویی شده است که در مورد چگونگی آن گفت و گویی با یکی ازمدیران سازمان زیباسازی انجام دادیم:
"فرزاد طالبی معاون فرهنگی و هنرهای شهری "سازمان زیبا سازی گفت: طرح نصب تابلوهایی در فواصل مختلف در خیابان ولیعصر تهران اجرایی شده که درآن به روایت قصه ها و اتفاقات و روایتها و رفتارهای شهری و رویدادهایی که دربخش های مختلف این خیابان اتفاق افتاده، پرداخته شده است.
جمع آوری این اطلاعات می تواند انگیزه ای برای تامل وایستادن شهروندان برای لحظاتی چند مقابل این تابلوها باشد تا شاهد روایت ها و داستانهایی باشند که طی 90 سال قدمت این خیابان درآن رخ داده است.
درواقع خیابان ولیعصربه عنوان طویلترین خیابان خاورمیانه که شمال و جنوب شهر تهران را به هم متصل می کند شاهد رخدادهایی بوده که حفظ و ثبت آن درحافظه ی تاریخی این محل و انتقال آن با زبان تصویر به شهروندان ازاهداف این طرح است.
طالبی افزود: درفازنخست این پروژه 40 تابلو درفواصل مختلف خیابان نصب شده که شهروندان می توانند از طریق اسکن کردن کد موجود روی این تابلوها کلیه اطلاعات موجود را درگوشی همراه خود ببینند، بخوانند و بشنوند، در فاز دوم نیزکه از اوایل تیرماه آغاز می شود، 40 تابلوی دیگر نصب خواهد شد.
وی درادامه تصریح کرد: هنرمندانی دراین پروژه برای تصویرگری روایت ها و قصه ها مشارکت دارند که طرح های نهایی را به ظرافت و دقت برروی دیوارهای مناطق مشخص شده با ترکیب رنگ وطرح به تصویر می کشانند.
-mbanews.irمریم غضنفری