ام بی ای نیوز: از بین اپلیکیشنهای محبوب دوران کرونا میتوانیم به زوم اشاره کنیم که توانسته بار جلسههای ویدیویی را به دوش بکشد و مخاطبان را راضی نگه دارد.
حالا که مجبور شدهایم در خانه بمانیم یا اینکه کارهایمان را از خانه انجام بدهیم، به ناچار به دنبال راهکارهای مفیدی برای حفظ ارتباط خود با دنیای بیرون هستیم. زوم یکی از دهها خدمترسان ویدیوکنفرانس در سراسر دنیاست که توانسته این روزها خود را به ردیف اول اپلیکیشنهای همخانوادهاش برساند.
نصب و استفادهی آسان یکی از مهمترین ویژگیهاییست که این نرمافزار را در نظر بقیه محبوب کرده است. این اپلیکیشن قابلیت برگزاری وبینار و چت نیز دارد و کاربران میتوانند در لپتاپ و همچنین گوشی و تبلت آن را نصب کنند.
مشکلات امنیتی زوم
با این حال نگرانیها بر سر امنیت این اپلیکیشن زیاد است و برخی آن را از نظر امنیتی فاجعه خواندهاند. به نظر این افراد، متخصصان زوم برای پرداختن به این مشکلات، سستی به خرج میدهند و زمان را هدر میدهند.
این نگرانیها از جایی شروع شد که ماموران FBI در انتهای ماه مارس به مواردی برخورد کردند که در آن هکرها به کنفرانسهای ویدیویی نفوذ کرده بودند.
از آنجا که تولید آدرس URL دسترسی به جلسهها در زوم برای هکرها بسیار آسان است، زوم به تازگی راهکارهایی برای جلوگیری از ورود میهمانان ناخواسته به جلسههای ویدیوییاش داده است.
در عینحال زوم خود را به غلط نرمافزاری با شیوهی رمزگذاری سرتاسر(کاربر به کاربر) معرفی کرده بود؛ سیستمی که مکالمات را ایمن میکند و تنها افراد دوطرف ارتباط قادر به خواندن پیامها هستند. (البته این اپلیکیشن در وبلاگش بابت این اطلاعرسانی غلط عذرخواهی کرده است)
گزارشهای دیگری نیز موجود است که در آن زوم دادههای کاربرانی را که از گوشی ios استفاده میکنند، برای فیسبوک میفرستد تا درنهایت به مصرف کارهای تبلیغاتی برسد (این مساله نیز ظاهرا حل شده است)
این موارد، مشکلات اساسی امنیتی زوم تا به امروز بودهاند که برخی از آنها حل شدهاند یا در حال حلشدند و با وجود تمام اینها هر روز تعداد بیشتری از مردم از این اپلیکیشن استفاده میکنند و زوم توانسته است به عنوان رقیب سرسخت اسکایپ خودنمایی کند.
نازنین کینژاد