ام بی ای نیوز: Uber تایید کرده است که سهام رقیب اصلی خود در خاورمیانه، Careem، را به قیمت 3 میلیارد و 100 میلیون دلار می خرد. به گزارش اسوشییتد پرس، این معامله بزرگ ترین تراکنش در حوزه فناوری در منطقه به حساب می آید. معامله فوق به Uber امکان دسترسی قابل توجه به جامعه بزرگ تر 600 میلیون نفری خاورمیانه را می دهد که البته اکثرشان زیر 30 سال سن دارند و در مناطق شهری زندگی می کنند. این معامله پیش از IPO (عرضه اولیه سهام) آن انجام شد. انتظار می رود که بزرگ ترین رقیب غربی آن، Lyft، اوایل هفته گذشته شروع به تجارت سهام کند. به گفته Uber تراکنش 3 میلیارد و 100 میلیون دلاری شامل 1 میلیارد و 700 میلیون دلار وام قابل تبدیل به سهام و 1 میلیارد و 400 میلیون دلار پول نقد می شود.
Careem به طور مستقل تحت رهبری یکی از موسسان موسسه و مدیر عامل، موداسیر شیخا، به فعالیت ادامه خواهد داد. به اعتقاد رئیس Uber، دارا خسروشاهی، این تصمیم به آن اجازه می دهد تا محصولات جدید (مانند وسایل نقلیه با گنجایش زیاد و پرداخت ها) را از طریق هر دو برند امتحان کنند. او در ادامه افزود که Uber و Careem در قالب یک پیشنهاد و با هدف کاهش زمان انتظار به تدریج دست به ادغام بخش هایی از شبکه های خود با هم می زنند. طبق پیش بینی ها عملیات خرید سهام در سه ماهه نخست سال 2020 میلادی پس از تایید قانونی در چندین کشور جهان بسته می شود.
Careem مستقر در دوبی در بیش از 120 شهر از مراکش گرفته تا پاکستان فعالیت می کند. پس از جمع آوری 200 میلیون دلار اضافی مازاد بر بودجه در سال گذشته، این استارتاپ ماه دسامبر یک خدمت delivery در دوبی، جده و عربستان سعودی را ارائه داد. Uber، در همین حین، با وجود تحت الشعاع قرار گرفتن رقابت زیر سایه درآمد، تلاش کرد تا به مسابقه با رقیب منطقه ای خود ادامه دهد.
فراتر از به اشتراک گذاری همان بخش مشابه، دو شرکت نیز با موانع یکسانی رو به رو شده اند و مستعد مواجهه با همان شکست ها هستند. فقط در ماه فوریه مصر در پی مخالفت شدید رانندگان تاکسی محلی ممنوعیتش برای فعالیت های Uber و Careem را لغو کرد. مثل Uber، شرکت Careem نیز از یک رخنه و شکاف در داده های اطلاعاتی رنج برد که بر روی 14 میلیون مسافر و 558 هزار راننده در ژانویه 2018 تاثیر گذاشت، هر چند تا آوریل همان سال آن را فاش نکرده بود.
مترجم: مرضیه فروتن